Ett öga rött

18 september 2009

Måndagen den 5 oktober kl 10 har IDA sin första filmvisning och först ut blir ”Ett öga rött”. Den bygger på Jonas Hassen Khemiris populära bok. Vill du låna boken eller filmen på biblioteket så klicka här.

Et öga rött

Har du förslag på sevärda filmer vi kan visa? Hör gärna av dig.

Tips och anmälan görs som vanligt via mail till ida@malmo.se så fördelar vi platserna.

Varmt välkomna!

Annonser

4 svar to “Ett öga rött”

 1. Gavin Says:

  Ett öga rött är en rolig och intressant film. Filmen beskriver en realistisk social saga om en invandrare familj från ett arabiskt ursprung. Den familjen har många problem efter mamman död. Det störst problemet är identitetskris. Halim och hans pappa saknar kärlek och omtanke hemma. I slutet förstår de att de måste ta hand om varandra och bo med kärlek och omtanke tillsammans.
  —Haochun, Gavin, Lina, Daniela; Folkuniversitetet

 2. Zeqavete Xheladini Says:

  Den filmen berättade om en familj som flyttade i Sverige. De har en son som heter Halim. Han var född i Sverige men han vill inte accepterar svensk folk och kultur. Han vägrar bli svensk, han vill känner hans ursprung.
  Halims mor har dött och har bott med hans far. Hans far tyckte att Skärholmen inte är bra miljo för Halim att växa upp i, så han flyttade till annan plats. Detta innebär Halim tvungen att studera i en ny skol men i den nya skola fanns inte invandrare så han åtarvende titt mot tätt till hans gammla förort. Så han blev en varstingar av han skol och han hattade alla Svenner och han ville inte få svensktryck och han tyckte att hans pappa sviker och brer sig sma som en mönster invandrare och han bryr sig inte mot kämpen som han borde.
  På nogon sätt dom hittade varandra och kärleken mellan de blev starkare.

  Berman, Ziki, Lamin och Samir
  Folkuniversitetet

 3. Katja Says:

  Filmen pratar om många problem som man kan ha nar man flyttar till andra landet. Rasismen är dålig. Man måste respektera alla mäniskor från olika länder. Vi måste lära oss och prata språklandet, som vi bor. Men också man måste veta modersmålspråk, kultur, historia. Det är viktigt att kommer ihåg ditt hemland! Vi måste hitta en balans mellan två kulturar.

  Sergej, Alex, Nasra, Zaidoon, Katja. Folkuniversitetet.

 4. Arjun Kumar Rana Says:

  När Halims mamma dog i filmen, flyttade han och hans pappa ifrån förorten för att börja ett nytt och bättre liv i innerstan. Sakta inser Halim att någonting är galet när far vägrar pratar arabiska.
  Det var en film som berättade om en pojke med identitetskris mellan hans föräldrars hemland och det land som han föddes i. Den identitetskris gjorde Halim att har rebell i hans hjärta.

  Arben Morina, Khassam, Tatjana; Folkuniversitetet


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: