Fredagstipset: Lättlästa nyhetstidningar

26 mars 2010

Idag tänkte vi tipsa om lättlästa nyheter.

På Stadsbiblioteket, Rosengårdsbiblioteket och Bellevuebiblioteket finns en tidskrift som heter 8 sidor. Det är en nyhetstidning som kommer ut varje vecka och med aktuella händelser skrivna på ett lättare språk. Bland annat är meningarna kortare och bokstäverna större.

Vill du inte läsa tidningen på biblioteket finns den även online på internet. Där kan du även välja att få artiklarna upplästa för dig istället.

För dig som är lärare och vill arbeta med 8 sidor i skolan så finns det en egen sida du kan gå in på, där hittar du t ex instuderingsfrågor.

En annan nyhetstidning på lättare svenska är Nyhetstidningen (hette tidigare ”Sesam”). Den finns på de flesta bibliotek i Malmö, för att se en lista över dessa klicka här.

Även den här tidningen kommer ut varje vecka och passar bra för dig som har lässvårigheter eller som övningsmaterial i undervisningen.

Det går inte att läsa Nyhetstidningen på internet utan att vara prenumerant. Däremot går det att provläsa den, klicka isåfall på tidningsbilden till höger på sidan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: