Fredagstipset: E-böcker

16 april 2010

De här fredagen tänkte vi berätta om hur man lånar e-böcker på biblioteken och dessutom ge tips på nya och bra böcker som kommit.

En e-bok är en bok i elektroniskt format som du kan läsa (eller lyssna) direkt på din dator, handdator, mobiltelefon eller på en läsplatta. För att läsa behöver du installera ett program. För att se vilket du behöver klicka här.

För att kunna låna e-böckerna behöver du sen ett lånekort. Har du inte ett lånekort? Då kan du få ett online på vår hemsida. Välj bland våra böcker här och klicka på boken du vill ladda ner till din dator genom att bekräfta med ditt lånekortsnummer.

Lånetiden är 28 dagar och när tiden är slut blir e-boken automatiskt oläslig på din dator. För att låna om den gå in på bibliotekets e-bokssida och ladda ner den på samma sätt som du gjort innan. För mer tips klicka här.

E-böckerna är uppdelade i olika kategorier så att du lättare kan hitta det du söker efter. Idag tipsar vi om några lättlästa. De flesta kan du dessutom provlyssna/läsa!

            

Vill du få tips om hur just du kan få ditt drömjobb? Då ska du läsa William Svenssons Drömjobbet som hjälper dig att få ett försprång till ditt nya arbete.

Om du är yngre och vill en spännande bok om en småkriminell kille som en dag tvingas till att välja sida så finns Avhopparen av Kim Olin.

För dig som gillar klassiker finns Charlotte Brontës Jane Eyre som handlar om en föräldralös kvinnas uppväxt och liv (ljudbok).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: