Fredagstipset: Läsa barnlitteratur tillsammans

30 april 2010

Den här fredagen tänkte vi tipsa om några bilderböcker som du kan läsa tillsammans med ditt barn. De passar bra att läsa för barn mellan 4 och 8 år ungefär.

Många kanske har läst eller hört talas om författaren Gunilla Bergström som skriver böcker om pojken Alfons. Hennes senaste bok heter Alfons och soldatpappan och handlar om krig. Alfons har en ny kompis som heter Hamdi vars pappa varit med i ett riktigt krig. Ett som det är svårt ämne att skriva om men författaren lyckas beskriva det med stor känsla, förståelse och fina bilder.

Den japanske författaren Rintaro Uchida har skrivit Spöktåget som är en rytmisk och rolig högläsningsbok. Ett tåg fyllt med spöken och monster lämnar stationen för att ge sig ut på en fantastiskt färgglad resa genom ett vackra landskap.

Gunna Grähs har skrivit boken Tutu och tant Kotla – en hejhej bok . Det är en bok som lär oss att säga hejhej till människor som vi kanske inte brukar säga hejhej till. Tutu delar ut tidningar och går förbi stängda dörrar varje dag . Men en dag möter han Tant Kotla som bjuder in honom. Temat är annorlunda och förmedlar en härlig känsla.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: