Lättlästa böcker för den modiga!

04 maj 2010

Här kommer två boktips på riktigt bra och spännande böcker som utspelar sig på öar i Sverige. Båda böckerna handlar om barn som försvinner och föräldrar som lever med stor sorg.

Skumtimmen av Johan Theorin.Den lilla pojken Jens försvinner en sommardag på Öland. Tjugo år senare lever hans mamma Julia ensam och olycklig. Hon undrar fortfarande om Jens lever eller är död.  När hon en dag får ett mystiskt paket som innehåller Jens sko bestämmer hon sig för det är en ledtråd och hon åker tillbaka till Öland för att försöka få svar. Skumtimmen är en ruskig historia som utspelar sig både i nutid och dåtid och där många öden flätas samman.

Människohamn av John Ajvide Lindqvist utspelar sig på ön Domarö i Stockholms skärgård. Under en skidutflykt försvinner Anders och Cecilias dotter Maja spårlöst. Två år senare så är Anders ett vrak och Cecilia har lämnat honom. Ända sedan den dag då Maja försvann så har hans liv gått utför. En dag inser han att han måste möta sin värsta mardröm och åka till Domarö för att försöka komma till ro och acceptera att hans dotter är borta. Men, på ön finns många hemligheter och havet har sin egen historia att berätta. En spännande och mycket sorglig historia.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: