Ungdomsböcker för vuxna!

11 maj 2010

Det finns mängder av bra ungdomslitteratur som vuxna aldrig läser. Det tycker jag vi ska ändra på så här kommer tre tips på spännande och lättlästa böcker som jag tycker vuxna ska passa på att läsa. Vill du ha fler tips på bra och lättlästa ungdomsböcker kan du kolla på förlaget Argassos hemsida.

Brev till mamma av Teresa Cárdenas utspelar sig på Kuba. Det är en hjärtslitande berättelse om en flicka som förlorat sin mor och tvingas bo med sin mosters familj. I den nya familjen behandlas flickan illa och orättvist på grund av en djupare familjekonflikt som flickan är omedveten om. Boken är uppbyggd som en dagbok med brev till den döda modern och genom breven får vi veta mer om flickans liv, drömmar och verklighet.

Textlek av Kate Cann. Mel lever ett bra liv och hon är extra lycklig över att ha en pojkvän som Ben. Hon kunde inte ha det bättre. Så en dag börjar Mel få konstiga sms. Sms om att Ben bara leker med henne att han inte alls är kär i henne utan bara utnyttjar henne. En osäkerhet börjar växa hos Mel och relationen till Ben blir mer och mer ansträngd. Spännande och trovärdigt om att finna trygghet i sig själv och inte behöva bekräftelse från andra.

 

Fånge på Alcatraz av Theresa Breslin. Marty har levt ett hårt liv sedan han blev föräldralös. Via tragiska omständigheter hamnar han på Alcatraz, det hårdaste fängelset i USA. Som ung kille är han ett lätt offer och inom kort har han lyckats hamna mitt i planerna på ett rymningsförsök…

 Trevlig läsning!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: