Fredagstipset: Decemberbak

03 december 2010

December månad har satt igång och snön faller i Malmö! Idag vill vi därför tipsa om bra bak- och kakböcker som du kan låna på biblioteket. Nu är det en perfekt årstid för att samlas flera stycken och knåda ett bröd eller baka en kaka med julsmaker.

För dig som är lite bättre på att läsa svenska så finns Enklare bröd av Martin Johansson. Man behöver inte vara bagare för att kunna baka härliga bröd och bullar. Släng ihop något gott samtidigt som du gör något annat (t ex handlar julklappar eller sover)!

Lätta bakboken är skriven av Lars Magnus Jansson och skriven på lättare svenska. Här finns många bilder och det är lätt att följa med steg för steg.

För dig som vill ha rejält motstånd och mycket julkänsla finns boken Pepparkakshus & mera julbus av bl a Eva Grane. Bli inspirerad av alla vackra och roliga pepparkakshus. Beskrivningar och pappersmallar finns i boken.

Johanna Westman har skrivit en rolig och färgglad bok som heter Julgodis –  för små och stora sockerbagare . Prova på klassiska godisrecept som knäck men också nya spännande smaker som lakrits. För dig som älskar små praliner!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: